Hva betyr det når en programvare er skybasert?

Lokalbasert programvare gjør at terapeuter og behandlere ikke får dra nytte av fleksibel hverdag og forbedret arbeidsflyt. Eksempelvis må journalføringen gjennomføres på en bestemt plass, gjerne i klinikken.

Hvis klinikken utvider driften eller kapasiteten økes, vil du oppleve en tungvinn prosess når du skal oppgradere systemet ditt. Med skybaserte løsninger har du derimot flere muligheter for operasjonell effektivitet  – og dermed en enklere hverdag.

Mange digitale tjenester er det vi kaller skyløsninger. Sky er et vanlig begrep for en rekke nettbaserte løsninger. Dette er løsninger som normalt er installert på dine egne servere, men som nå er tilgjengelige på Internett, der man i langt større grad betaler i henhold til forbruket. På den måten er programvaren plassert “i skyen”.

Du kan enkelt sammenligne den med din nettbaserte bankkonto, som du kan bruke hvor som helst i verden så lenge du har en nettleser og en Internett-forbindelse.

Hvorfor velge en skybasert løsning?

En nettbasert løsning er praktisk av flere grunner, da den er uavhengig av en stasjonær datamaskin eller annen maskinvare som ikke kan flyttes. Samtidig er det et fleksibelt system som tar minimal plass på enhetene dine, ettersom all programvare befinner seg i “skyen”. Den mest optimale løsningen er å velge et system der alt – både programvare og data – er nettbasert og bare krever en nettleser for å fungere.

Automatiske oppdateringer

Med en skybasert løsning får du et system som oppdateres automatisk og aldri trenger tidkrevende manuelle oppdateringer eller installeringer. Nettbaserte systemer er i konstant utvikling og vil der- for også være perfekte når det gjelder å sikre virksomheten din i fremtiden gjennom nye, praktiske funksjoner som du kan legge til sømløst og effektivt uten å måtte endre systemene dine.

Fleksibilitet

En skyløsning lar deg samle alle dine administrative oppgaver på ett sted - og uten å måtte ha stasjonær programvare. Dette er bare en av mange muligheter du får med den skybaserte løsninger. Dette gir deg muligheten til å jobbe hvor du vil og når du vil? Alt du trenger er i utgangspunktet en internettforbindelse.

Flere fysioterapeuter og behandlere som benytter skybaserte løsninger mener at den største fordelen er fleksibilitet. Fleksibilitet eliminerer behovet for å gjennomføre administrative oppgaver på klinikken eller kontoret. Du kan bruke den verdifulle tiden din på andre meningsfulle aktiviteter, og deretter fullføre de siste gjøremålene senere på kvelden. Disse gjøremålene kan du gjøre på hjemmekontoret eller hvor enn du befinner deg

Fobedret arbeidsflyt

Ifølge en rapport fra Basefarm er forbedret arbeidsflyt en av hoveddriverne for bruk av skyløsninger, og dette innebærer blant annet minimal nedetid. Helsevirksomheter som benytter skyløsninger opplever også mange av gevinstene som rapporten nevner. Dette stemmer overens med tilbakemeldingene vi får fra behandlere som har gått over til våre skyløsninger.

Hvilke skyløsninger kan jeg benytte som behandler?

Flere milliarder av kroner har blitt investert i e-helse av både offentlige og private aktører. E-helsemarkedet opplever en sunn og positiv vekst, og som behandler har du tilgang til et bredt spekter av ulike skyløsninger.
Det florerer av e-helse tilbydere som leverer blant annet:

  • Elektronisk helsejournal (EPJ).
  • Medisinsk forskning
  • Bildebehandling og visualisering
  • E-reseptprogramvare
  • Timeplanlegging
  • Forvaltning av medisinsk utstyr
  • Programvare for sykehusadministrasjon
  • Medisinsk forskning

I PatientSky Clinic finner du en rekke med skyløsninger som vil få frem det beste i klinikken din. Utforsk de ulike modulene og funksjonene i PatientSky Clinic med våre demonstrasjons-videoer. PatientSky Clinic er utviklet for å gi deg en sømløs og driftsikker hverdag. Alt i skyen, alt i ett system.

Klinikker som drar nytte av skybaserte løsninger

Novo Helsesenter benytter seg a skybaserte løsninger fra PatientSky. Blant annet telefoni, internett og online timebestilling
Novo Helsesenter logo.

Novo Helsesenter er et tverrfaglig helsesenter i Eidsvoll kommune. Dette senteret består av et tverrfaglig miljø med flere yrkesutøvere/spesialiteter under samme tak.

«Det beste med PatientSky er at jeg kan gå tidligere, og hente de små fra barnehagen. Jeg kan bruke ekstra timen senere på kvelden når de har lagt seg. »

Faust Medisinske benytter seg a skybaserte løsninger fra PatientSky. Blant annet journalsystem online timebestilling.
Faust Medisinske Logo.

Didrik Mogensen er spesialist i muskel- og skjelettfysioterapi med utdanning fra Nederland. Med hans bakgrunn og kompetanse stiller han presise diagnoser og gir effektive behandlingstiltak.

«Vi ønsket noe som var allment kjent og som var i fremre sjiktet av innovative løsninger. Da var det lett å velge PatientSky.»

Plexus Helse benytter seg a skybaserte løsninger fra PatientSky. Blant annet Jorunal og online timebestilling.
Plexus Helse logo

Med felles målsetninger og et aktivt samarbeid, ønsket behandlere ved Plexus Helse å gi pasientene sine et best mulig tilbud og optimal behandling. Derfor var det også viktig at Plexus Helse fikk en kompetent digital samarbeidspartner.

«PatientSky er i dag et viktig, tidsbesparende og hensiktsmessig multifunksjonsverktøy for oss som helst vil se opp fra skjermen og inn i øynene til menneskene som kommer til oss.»

Få en enklere hverdag i klinikken din. Opplev fordelene med PatientSky Clinic.